ACASĂ DESPRE NOI PROIECTE IMPLICĂ-TE BLOG  

Primii pași

Joi, 10 martie 2016

Săptămâna 6 s-a încheiat și, odată cu ea, au ajuns la final și primele două activități cu beneficiarii și personalul centrului participant în cadrul proiectului „Special Youth Development Program”.


Ce s-a întâmplat până acum în cadrul proiectului?


La început am făcut cunoștință, am învățat și ne-am distrat prin activități și jocuri de grup, apoi am intrat în etapa de autocunoaștere în care beneficiarii au aflat despre propria persoană și despre ceilalți.

În cadrul celor 4 ședințe de autocunoaștere au descoperit cum sunt, puncte tari, puncte slabe, cum să-și depășească anumite limite, au dăruit, am vorbit despre valori și despre importanța lor, au plecat într-o călătorie imaginară către ei înșiși și au încheiat prin adresarea unei scrisori către propria persoană.


De asemenea, angajații s-au implicat în activitățile realizate în cadrul primelor două ateliere de lucru, în care am identificat factori de risc, am descoperit care este percepția acestora despre educatorul ideal, am identificat situații dificile cu care s-au confruntat în cadrul centrului și cum le-au făcut față, care sunt nevoile beneficiarilor și cum pot fi acestea satisfăcute, am împărtășit experiențe și am oferit feedback.
În săptămâna 5 am avut și o ședință specială cu ocazia zilei de naștere a uneia dintre fostele beneficiare ale centrului și a vizitei sponsorilor din Olanda, ședință în cadrul căreia au participat atât beneficiarii, cât și angajații și sponsorii. Am dansat, am dăruit mărțișoare, am discutat despre valori și am lucrat în echipă.


Ce vom face în săptămânile următoare?


Cu beneficiarii vom aborda teme precum: lucrul în echipă, gestionarea emoțiilor, încredere în sine, stimă de sine, igienă personală și stil de viață sănătos, iar cu personalul vom discuta despre munca emoțională, managementul stresului, gestionarea conflictelor și maximizarea gradului de autonomie socială a beneficiarilor.

Atât beneficiarii, cât și personalul vor fi implicați în activități creative și de dezvoltare prin metode de educație non-formală, tehnici de art-terapie, psihodramă și ludoterapie.


Postat de Mirela Popescu